Fisksoppa

400 g torsk eller sejfiléer

300 g laxfilé

150 g räkor, skalade

1 gul lök

2 morötter

1 paprika

2 vitlöksklyftor

4 färskpotatisar

1 msk smör

3 msk hummerfond eller skaldjursfond

10 dl vatten

2 dl vitt vin

2 ,5 dl grädde

1 dl crème fraiche

1 paket saffran

salt

nymalen svartpeppar

1 tsk fänkålsfrön, stötta i mortel

 

Gör så här:

Strimla löken, finhacka vitlöken, dela potatisen och morötter i kuber. Skär paprika i bitar. Fräs alltsammans i smör. Tillsätt saffran och rör om.

Tillsätt därefter vatten, fond, vin, grädde, crème fraiche och kryddor. Låt koka tills grönsakerna blivit mjuka. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan.

Skär fisken i cirka 3x3 cm kuber. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna precis innan servering.

 
 
 
Ta hand om er!
Visa fler inlägg