Katalanska maränger

Maränger är bland det godaste jag vet och här kommer ett recept på den stora, fluffiga, sega sorten. Perfekt att göra när man äggvitor över!

Ingredienser:

6 äggvitor
4 ½ dl strösocker
1 msk pressad citron
100 g mörk kvalitetschoklad 70% (jag tog hälften mintchoklad och hälften apelsinchoklad till dessa)

Gör så här:

Sätt ugnen på 120 grader.
Blanda äggvita, strösocker och citron i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.
För chokladmaränger – smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig.
Klicka ut marängen med hjälp av två skedar i stora muffinsformar eller på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängerna ska vara lite sega i mitten.

 

 
Ta hand om er!
Visa fler inlägg