Svamppaj med tre sorters ost

Nu när hösten är på väg (eller här?!) vad passar inte bättre än en god och fyllig svamppaj? I detta receptet har jag använt mig av champinjoner, kantareller och karljohansvamp men det går bra med vilka sorter som helst. Denna paj passar också alldeles utmärkt som tillbehör på sensommarens kräftskivor!
 
Ingredienser:
 
Pajdeg:
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1-2 msk vatten
 
Fyllning:
1 liter svamp ex. kantrell, champinjon och karljohan
1 rödlök
1 röd paprika 
½ paket ädelost
1 paket Mozzarella
200 gram riven smakrik ost ex. västerbottenost
körsbärstomater, efter tycke och smak
Rosmarin
 
Äggstanning:
3-4 ägg (beroende på storlek)
1 paket creme fraiche, ev. smaksatt med kantarell och champinjon
1 dl grädde
1 dl mjölk
salt och peppar
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och vetemjöl till pajdegen. Arbeta ihop till en deg, tillsätt vatten tills du får rätt konsistens. Tryck ut degen i en pajform. Fräs svamp och lök och paprika i omgångar och lägg i formen. Skär ädelost och mozzarella i små bitar och fördela över svampen. Dela körsbärstomaterna på mitten och fördela jämnt över fyllningen. Strö över finhackad rosmarin. Blanda ingredienserna till äggstanningen och häll över fyllningen. Avsluta med riven ost. Grädda i cirka 30 minuter i mitten av ugnen. 
 
 
 
 
 
 
Ta hand om er!
 
Visa fler inlägg