Paella



400 g kycklingfilé
1 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 gul lök , finhackad
2 vitlöksklyftor , finahckade
1 röd paprika , hackad
½ msk paprikapulver (gärna rökt paprikapulver)
1 pkt saffran
4 dl avorioris
1 ask körsbärstomater
7 dl vatten
3 msk kycklingfond
400 g räkor, oskalade
1 nät blåmusslor
200g sockerärtor
oliver

 

Skär kycklingfiléerna i delar. Bryn i olivolja ca 3 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt ris, tomater, vatten och fond. Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt. Skrubba musslorna och släng de som inte stänger sig eller är trasiga. Lägg musslorna på toppen av paellan när det återstår 5 minuter. Täck med lock eller aluminiumfolie och låt musslorna öppna sig. Ta av locket och lägg på räkor, oliver och ärtor. Värm i 3 minuter. 

Visa fler inlägg