Caramel Pear & Walnut Cake

Portioner: 6

Ingredienser:


2,25 dl grovt hackade valnötter 
2,25 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
½ tsk kanel
⅛ tesked muskot
⅛ tsk mald ingefära
¼ tsk salt
1,7 dl packat ljus farinsocker
2 stora ägg
5 msk smält smör
1 msk mjölk
1 tsk rent vaniljextrakt
1 stort moget päron, mosat
1 stort moget päron, skuret i kuber

Caramel Walnut Topping:
4 msk farinsocker
4 msk smör
4 msk grädde

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader och smörja en 23 cm springform. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, muskot, ingefära och salt i en liten bunke.
Blanda brunt socker, ägg, smör, mosade päron, mjölk och vaniljextrakt i en stor bunke.
Rör ner mjölblandningen i den våta blandningen. Rör i det tärnade päronet.
Häll smeten i springformen och grädda i ca 30 minuter.

Caramel Walnut Topping :
Blanda brunt socker, smör och grädde i en liten kastrull. Koka upp och låt koka i 2 minuter. Lägg i valnötterna och koka i ytterligare 3-4 minuter. Häll toppningen över den varma kakan. Låt kakan svalna i 5 minuter innan du tar bort sidorna på formen.
Serveras varm med vaniljglass.

 

 

Visa fler inlägg