Tagliatelle med Mexikansk Räksås

Jag älskar alla sorters skaldjur men ingenting går upp mot räkor! Här kommer ett recept med räkor i en het pastasås. Otroligt gott!
 
Tagliatelle med Mexikansk Räksås, 4 portioner
 
Ingredienser:
500 g Tagliatelle 
1 msk matolja eller margarin
2 vitlöksklyftor, pressade
2 röda chili, finhackade (sambal oelek funkar lika bra)
1 gul lök
750 g räkor, kokta
300 g het färdig salsa
3, 5 dl grädde
salt, peppar
2 msk finhackad persilja
parmesan
 
 
Gör så här: Koka pastan i en stor kastrull tills den är al dente. Låt rinna av i ett durkslag. Hetta upp oljan, tillsätt vitlök, chili och lök och fräs på medelstark värme ca 2 minuter. Rör ner salsa och grädde och ge det hela ett uppkok. Sänk värmen och låt sjuda ytterligare 3-5 minuter tills såsen börjar tjockna något. Smaka av med salt och peppar. När såsen är färdig tillsätter du räkorna. Tänk på att räkor inte ska koka, då blir de sega och tråkiga. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och fördela räkor och sås ovanpå. Garnera med persilja och parmensan. Servera genast! Smaklig måltid!
 
 
 
Visa fler inlägg