Saftig morotskaka i långpanna

God, kryddig kaka som passar alldeles utmärkt nu på höstkanten! Den går även att frysa in! 
 
Ingredienser:

4 st ägg
4 dl socker
200 gram smält smör
6 dl rivna morötter
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk malen ingefära
En nypa salt
Eventuellt 100 gram grovhackade valnötter
 
Glasyr:

200 gram Philadelphiaost
150 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
 

Gör så här:


1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Rör sist i de rivna morötterna och de hackade nötterna.
2. Häll smeten i långpannan. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca: 12-15 minuter. Beror lite på hur stor långpannan är. Låt kakan sedan svalna.

3. Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slät kräm. Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker. Bred krämen över kakan, servera!

 




Ta hand om Er!

 

Visa fler inlägg