Världens godaste blåbärskaka!

 

Just nu är skogarna fulla med blåbär! Passa på att gå ut och plocka. De är inte bara goda, de är nyttiga också, fulla med antioxidanter. Här kommer ett recept på världens godaste blåbärskaka (godare än smulpaj till och med). Kakan blir seg och mjuk ungefär som en kladdkaka, mumsigt.

Ingredienser:

1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält

Garnering:
2–3 dl blåbär, frysta eller färska
1–2 msk strösocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Lägg blåbären på smeten och strö över lite strösocker.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.

 
 
 
 
 
 
Ta hand om Er!
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg