Banancupcakes med mangofrosting
2st stora äggvitor (eller 120g)
1 dl socker
125g smör
1tsk vaniljsocker
mangopuré från 1 mango (mixa en mango så blir det puré)
Så här gör du:
Dela smöret i kuber.
Vispa äggvitorna och socker över vattenbad. Stoppa ner en godistermometer. Vispa hela tiden. När äggvitan nått 60 grader tar du av skålen från värmen.
Vispa de varma äggvitorna tills skålen blivit ljummen/kall och det blivit en tjock, glansig maräng som bildar styva toppar när du tar bort vispen. Kuberna med rumsvarmt smör ska tillsättas en i taget. De ska bli helt uppblandade i marängen innan du stoppar ner nästa. Fortsätt att vispa på medelhög hastighet i några minuter. Om inte bunken är helt kall när du tar på den nu eller om frostingen inte går ihop, ställ den en kvart i kylskåpet och prova igen. När frostingen går ihop och blir mjuk, krämig och glansig tillsätter du vaniljsocker och mangopuré. Vispa tills allt blandat sig ordentligt. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa på cupcakesen.
Ta hand om er!