Key Lime Pie

Här kommer ett recept för er som älskar citrus och syrliga bakverk!
 
När jag och min vän Kristin var och backpackade i USA var vi bland annat ute på Key west! Key West är en stad och den västligaste av Florida Keys-öarna. Key West ligger i södra Florida, ca 240 km söder om Miami och 145 km norr om Havanna på Kuba, och är slutdestinationen för US Highway 1. Ett helt underbart ställe och jag hoppas att jag någon gång kommer tillbaka dit! Men när man inte kan åka kors och tvärs över världen hur som helst får detta bakverk bli ett substitut! Pajen namngavs efter de små keylime-frukter som finns naturligt i hela Florida Keys. Självklart åt vi Key lime pie när vi var i Key west och när jag bakar denna paj drömmer jag mig tillbaka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Key Lime Pie
 
Ingredienser:
200 g digestivekex
100 g smör
400 g sötad kondenserad mjölk
4 st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft
  vispad grädde
1 st limefrukt till dekoration
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
Blanda dem med smält smör.
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en form med löstagbar kant, 24 cm.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Låt svalna.
Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.Låt den stå i kyl minst 3 tim.
Servera pajen med vispad grädde och skivad limefrukt.
Ät och njut!!