Krämig svamprisotto med kyckling
Ingredienser:
3 schalottenlökar
3 msk olivolja
3 dl avorioris
8 dl hönsbuljong
450 g kantareller
1 dl vispgrädde
30 g parmesanost
salt och peppar
600 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt och peppar
Persilja
3 msk olivolja
3 dl avorioris
8 dl hönsbuljong
450 g kantareller
1 dl vispgrädde
30 g parmesanost
salt och peppar
600 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt och peppar
Persilja
Gör så här: Salta och peppra kycklingen. Stek i olivolja tillsammans med krossad vitlök. Skala och finhacka löken. Fräs i hälften av olivoljan i en gryta. Tillsätt ris och fräs ca 1 minut tills riset blivit glansigt och nästan transparent. Sänk värmen och tillsätt grädde och buljong i omgångar tills riset är genomkokt men fortfarande har en liten ”tuggig” kärna. Rör hela tiden så att risotton blir riktigt krämig. Stek svampen i resterande olivolja i stekpannan. Vänd ned svampen när risotton nästan är klar. Smaka av med salt, peppar. Tillsätt eventuellt mer vatten, risotton ska vara riktigt lös och krämig. Rör i parmesan strax innan serveringen.

Ta hand om er!