Schwarzwaldtårta Med Körsbär
2 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll smeten i en smord form på ca 20 cm. Grädda i 175 gr i ca 40 min. Låt svalna och dela sedan botten i två eller tre delar.
Vispa äggvitor till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till
en fast maräng. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, för att få en rund och fin
botten. Fyll en stor spritspåse med marängen och spritsa ut efter cirkeln du
ritat. Grädda mitt i ugnen i ca 100 grader i ca 1 1/2 timme
2 dl vispgrädde
2 st äggulor
100 g mörk choklad
Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.
Övriga ingredienser:
Inlagda körsbär (i rom)
1 pkt hallon
kakao
Montera till sist ihop tårtan. Börja med en chokladbotten. Bred på ett lager chokladmousse och lägg på rikligt med inlagda körsbär. Ta en marängbotten och upprepa proceduren. Gör samma sak med resterande bottnar. Låt tårtan stå till sig ett tag innan du fortsätter med garnityret. Vispa grädde och bred ett lager runt hela tårtan. Pudra med kakao och spritsa sedan grädde efter egen fantasi. Jag garnerade med lite goda hallon på slutet.
Lycka till!
