Spagetti Marinara
Förra veckan fyllde jag år och i fredags bjöd jag mina föräldrar och bror på middag. Till förrätt serverades antipasti och Prosecco. Till huvudrätt gjorde jag spagetti Marinara. Gott! Här kommer receptet!
Spagetti Marinara:
4 portioner
Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen och vänd ner skaldjur med sås. Lägg på musslor och strö persilja över. Servera!
500 gram spagetti
1 lök
2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk basilika
Salt & peppar
Vitt vin
1 nät blåmusslor
Smör
200 gram räkor
4 havskräftor
Persilja och parmesan till garnering
Gör så här:
Skala och hacka lök, vitlök, örtkryddor.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken på medelhög värme i några minuter. Minska värmen och tillsätt tomater och puré. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Tillsätt örtkryddor, peppar och salt.
Häll vin i en kastrull och lägg i musslorna. Låt koka i cirka 4 minuter under lock (tills de har öppnat sig). Kasta musslor som inte öppnar sig. Häll spadet i såsen tillsätt även räkor.Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen och vänd ner skaldjur med sås. Lägg på musslor och strö persilja över. Servera!

Förrätten! Parmaskinka fylld med färskost, tunnbrödrullar med mozzarella, parmaskinka och pesto, tre sorters korv, crostini med bruschettatopping, oliver, fetaost och färsk frukt.

Huvudrätten!
Ta hand om er!