Rostad Butternutsoppa

Vad passar bättre på hösten än en pumpasoppa! I detta receptet har jag använt mig av Butternut! Butternutsquash är en päronformad pumpa som har ett sött orange fruktkött. Om du rostar den blir smaken intensivt söt och fyllig.

6 portioner

 1 butternut squashpumpa, ca 1 kg

2 morötter

1 röd lök

2 vitlöksklyftor

8 dl grönsaksbuljong

1 tsk salt + nymald svartpeppar efter smak

1 tsk sambal oelek

1 dl grädde

2 msk philadelphiaost

Till servering: smörstekta kantareller, tzatziki och rostade pumpafrön

Sätt ugnen på 200 grader. Dela pumpan längs med. Gröp ur kärnhuset och skölj bort trådarna. Spar kärnorna. Häll generöst med olja i en långpanna och lägg i pumpan, salta och peppra. Rosta cirka 50 minuter tills pumpaköttet är helt mjukt. Låt svalna tills det är hanterbart och gröp sedan ur fruktköttet. Stek lök, morötter och vitlök i en stor kastrull, tillsätt pumpan och stek lite till. Tilsätt buljong, grädde, sambal oelek samt philadelphiaost. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar. Mixa soppan. Servera soppan med rostade pumpafrön, kantareller och lite tzatziki.

Smaklig spis!

 
 

 

 

Ta hand om er!