Lax med fetaost och rosépepparsås
De som känner mig väl vet att jag älskar lax. Jag hade kunnat äta lax varje dag i resten av mitt liv utan problem. Älskar alla sorters lax: gravad, varmrökt, kallrökt, stekt och så vidare. Här kommer ett recept på en ugnsgratinerad lax! Smaskens!
Ingredienser:
500 g laxfilé utan skinn
1 liten rödlök
1 burk creme fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater
2 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 burk fetaost i olja
100 gram philadelphiaost
2 msk rosépeppar
1 msk torkad basilika
salt och peppar
1 liten rödlök
1 burk creme fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater
2 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 burk fetaost i olja
100 gram philadelphiaost
2 msk rosépeppar
1 msk torkad basilika
salt och peppar
Gör så här: Lägg laxen i en smörad ugnsform. Strimla rödlöken och lägg ner i formen. Salta och peppra laxen. Blanda creme fraiche, philadelphiaost och grädde i en bunke. Häll ner fetaost och oljan den ligger i ner i bunken. Mortla rosépeppar och basilika och blanda ner i såsen. Häll såsen över laxen och grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter. Servera med ris, en god sallad och haricots verts.


Smaklig spis!
Ta hand om er!