Saftig chokladkaka med banan

Svårt att veta vad du ska göra med dina stackars övermogna bananer? Här kommer ett recept till dig! Detta är en kaka som bakas i långpanna och som dessutom går utmärkt att frysa in!
 
Saftig chokladkaka med banan

175 g smör
5 dl socker
4 msk mjölk
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 mogna bananer
200 g god mörk choklad eller den choklad du gillar!
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bikarbonat

Gör så här:
1. Smält smöret och låt det svalna. 2. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. 3. Dela äggen och blanda gulorna i smeten. 4. Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten. 5. Hacka chokladen grovt och blanda ihop den med mjöl, kakao och bikarbonat och vänd ner i smeten. 6. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. 7. Häll smeten i en långpanna och grädda i ca. 35 minuter i 175°. 8. Kakan ska knappt vara klar i mitten för att bli extra saftig. Servera den gärna med grädde eller glass!