Fisksoppa
400 g torsk eller sejfiléer
300 g laxfilé
150 g räkor, skalade
1 gul lök
2 morötter
1 paprika
2 vitlöksklyftor
4 färskpotatisar
1 msk smör
3 msk hummerfond eller skaldjursfond
10 dl vatten
2 dl vitt vin
2 ,5 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 paket saffran
salt
nymalen svartpeppar
1 tsk fänkålsfrön, stötta i mortel
Gör så här:
Strimla löken, finhacka vitlöken, dela potatisen och morötter i kuber. Skär paprika i bitar. Fräs alltsammans i smör. Tillsätt saffran och rör om.
Tillsätt därefter vatten, fond, vin, grädde, crème fraiche och kryddor. Låt koka tills grönsakerna blivit mjuka. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan.
Skär fisken i cirka 3x3 cm kuber. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna precis innan servering.
Ta hand om er!