Brownies - Extra Allt!
12 bitar
Ingredienser:
175 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl brun farin
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
En nypa salt
3 ekologiska ägg
1,5 dl vetemjöl
50 g mörk choklad
1,5 dl brun farin
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
En nypa salt
3 ekologiska ägg
1,5 dl vetemjöl
50 g mörk choklad
100 g valnötter
1 burk kondenserad chokladmjölk
Gör så här:
Börja med att koka burken med den kondenserade mjölken i en stor kastrull med vatten i minst 2 timmar, tills den blir karamelliserad. Låt kallna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och brun farin krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd ner vetemjölet i smeten. Grovhacka valnötter och mörk choklad och blanda ner i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en liten ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Bred över den kondenserade chokladmjölken.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Servera med en klick grädde och hallon.
Ta hand om Er!