Grillade lammfärsbiffar med libanesisk brödsallad och paprika- och getostyoghurt

Ville bara tipsa om Linas matkasse (inte sponsrad)! Fick hem en "inspirationskasse för två" förra veckan och har hittills testat två rätter, har två kvar. Är nöjd än så länge! Här kommer ett recept jag testade för några dagar sedan. Hur gott som helst, kommer spara receptet!

Ingredienser:
Bladpersilja
Bulgur
Chèvre
Ciabatta
Citron
Gurka
Lammfärs
Röd Paprika
Rödlök
Rysk Yoghurt
Tomat
Chili Flakes (H)
Malen Koriander (H)
Olivolja (H)
Salt (H)
Spiskummin (H)
Vatten (H)
Vitlöksklyfta (H)

(H)= Saker som man ska hemma, resterande ingredienser kom med kassen

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Om du vill grilla, tänd även grillen.
Halvera 1 röd paprika och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Skär 1/4 ciabatta i tärningar. Tillaga paprikan i övre delen av ugnen ca 10 min. Lägg brödbitarna bredvid paprikan och rosta allt i ytterligare 8-10 min.
Koka 1 1/2 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ca 250 g lammfärs, 1 msk vatten, 1 vitlöksklyfta (pressad), 1/2 tsk spiskummin, 1/2 tsk malen koriander, 1/2 tsk salt och 1 krm chili flakes i en bunke. Forma färsen till 2 biffar.
Skala och skär 1/2 gurka i mindre bitar. Tärna 1 tomat. Finhacka 1/2 knippe bladpersilja och 1/2 rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med finrivet skal och pressad saft från 1/2 citron (ca 2 tsk), 1/2 tsk chili flakes, 1 krm salt och lite olivolja.
Lägg den rostade paprikan i en mixerbunke. Tillsätt 30 g chèvre, 1/2 vitlöksklyfta (pressad), 1/2 dl rysk yoghurt och 1 krm salt. Mixa med stavmixer.
Grilla eller stek biffarna 2-3 min per sida, eller tills biffarna är genomstekta.
Blanda ner rostade brödtärningar i tomatsalladen. Servera till nygrillade lammfärsbiffar, bulgur och paprika- och getostyoghurt.

 
 

Ta hand om Er!

Visa fler inlägg