Fransk chokladtryffel med apelsin
Mörk choklad och apelsin är en svårslagen kombo! En bit tryffel till kaffet är gudomligt gott! Passar bra på dessertbordet på jul och nyår.
Ingredienser:
1,5 dl vispgrädde
100 g Smör
300 g mörk choklad 70% kakaohalt
2 msk Triple sec (Cointreau exempelvis)
1 dl syltat apelsinskal
kakao
Gör så här:
Koka upp grädde och smör i en kastrull tills dess att smöret smälter. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner chokladen i grädden och låt den smälta. Rör i Triple sec och syltat apelsinskal. Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim. Forma tryffeln till runda kulor (detta blir riktigt kladdigt om händerna). Låt stelna helt i kylen ca 1 tim. Rulla tryffeln i kakao. Förvara i kylen.
Ät & Njut!
Ta hand om Er & God fortsättning!